11/15/15 08:53
(http://pik.bg)

Мерджанов: Националният съвет на БСП остро осъжда терористичната атака в Париж

Мерджанов: Националният съвет на БСП остро осъжда терористичната атака в Париж

„Беше приета декларация на НС на БСП, която остро осъжда терористичната атака в Париж”. Това заяви пред медиите зам.-председателят на ПГ на БСП и говорител на партията Атанас Мерджанов. Той обясни, че ясно е отразена символиката в тази терористична атака, която е била причина за избора на места, които са символи на демокрацията, на свободата на изразяване.

По думите му неслучайно е бил търсен и спортният двубой между Франция и Германия, които са моторите на европейската идея. Мерджанов обясни, че в декларацията се заявява ясно, че трябва да си даваме ясна сметка, че сме на прага на Трета световна война - война срещу европейската цивилизация и европейските ценности; обявена от Ислямска държава като символ на световния тероризъм.

„Националният съвет на БСП остро осъжда тази варварска атака над мирното население, всяка проява на тероризъм и на политическа саморазправа чрез насилие и изразява най-искрени и дълбоки съболезнования към жертвите на трагедията, столицата Париж и народа на Франция”, заяви говорителят на партията. Той допълни, че левицата призовава в този тежък за Франция, Европа и света момент за единство и ясна политика на ЕС и Съвета за сигурност на ООН в борбата срещу тероризма.

„Противоречията между държавите, постоянни-членки на СС на ООН, трябва да останат на заден план до пълното изкореняване на терористичната заплаха”, обясни Мерджанов. По думите му е необходима незабавна реакция и засилване на съществуващото сътрудничество, с оглед изправяне на подбудителите и извършителите на това ужасно деяние пред правосъдието.

„НС на БСП заявява, че България е част от тази борба, срещу всякакви форми на заплаха и насилие, и ще отстоява правата на човека, свободата на гражданите и ценностите на демокрацията. Настояваме българското правителство да предприеме допълнителни мерки за сигурност на своите граждани, включително в среден- и дългосрочен план, като изразява готовността на БСП да окаже политическа подкрепа за тяхното прилагане”, заяви Мерджанов. Като необходими спешни мерки той посочи укрепване на границата и всичко онова, което е задължение на службите за сигурност по гарантиране на сигурността на гражданите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване