11/15/15 09:29
(http://pik.bg)

Миков: БСП претърпя тежка загуба, но и демокрацията претърпя такава! Има воля за възраждане на партията (обновена)

Миков: БСП претърпя тежка загуба, но и демокрацията претърпя такава! Има воля за възраждане на партията (обновена)

БСП претърпя тежка загуба, но и демокрацията претърпя такава. Има воля за възраждане на Българската социалистическа партия, каза още лидерът на БСП.  Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в ефира на Нова телевизия.

Според него голяма част от критиките за изборната загуба са били казани в доклада. „Разбира се имаше и основателни критики, но имаше и такива, които излъчваха едно желание в този момент да бъде ударено бюрото, за да може да се включат отново в играта”, каза още той. Миков обяви, че Националният съвет ще готви конгрес така, както става обикновено – със съответните комисии, а оперативният орган на партията остава в този си вид засега.

„Когато реша, ще предложа още промени в Изпълнителното бюро, нови членове. Това съм го обяснявал няколко пъти, включително и на тези, които днес най-гръмогласно викаха за колективна оставка”, допълни Миков. В заключение той съобщи имената на подали оставка от Бюрото - Драгомир Стойнев, Калоян Паргов и Илияна Йотова.

"Оставката не трябва да е театрална, както го правеше Първанов, а да се направи в действителност. Бюрото е длъжно да продължи и в тази трудна ситуация, за да консолидира партията", каза още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване