11/15/15 23:08
(http://pik.bg)

Патриарх Неофит: Страдаме с тези, които страдат

Патриарх Неофит: Страдаме с тези, които страдат

Днес - Световният ден за възпоменаване на жертвите при пътнотранспортни произшествия и ден след кървавите атентати в Париж на 13 ноември - духовенството и миряните на Българската православна църква се помолиха за упокоение душите на всички невинно загинали, да им прости Бог всяко волно и неволно прегрешение, за утеха на близките на загиналите и мир по света.

Негово Светейшество патриарх Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отправи своята молитва за мир и за упокоение на душите на загиналите в столичния катедрален храм "Света Неделя", съобщиха от Св. Синод.

"Страдаме с тези, които страдат и се стараем със силата Господня да се предотвратят по-нататъшни такива жестоки и трудни за понасяне събития. Господ ни е оставил своя мир. Ние винаги ще бъдем миротворци и ще се стараем да живеем в мир, защото това е най-доброто благо в нашия земен живот", каза патриарх Неофит.

В православните храмове у нас дойдоха десетки хора, за да се помолят и да изразят съпричастността си с френския народ и с близките на загиналите при ПТП. Заупокойна литургия за загиналите при атентатите в Париж и за българина с двойно гражданство Себастиан Проази е отслужена днес и в българската православна църква във френската столица "Свети патриарх Евтимий Търновски". Присъствали са генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, посланикът на България във Франция Ангел Чолаков, майката и други близки на загиналия българин. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване