11/15/15 13:28
(http://www.dnevnik.bg/)

След 10 ч. е овладян пожарът над Габрово, заради вятъра опасността остава (обновена)


Големият горски пожар в района на Габрово е овладян. Остават обаче горящи дървета, които при силен вятър има опасност да го възобновят, съобщи директорът на Държавното горско стопанство в Габрово - инж. Тони Тодорова, цитирана от БТА.

Пожарникарите и горските служители се изтеглят от територията, на която горя пожарът, обхванал около 500 дка широколистни и иглолистни гори.

10 часа продължи потушаването на огъня в местностите Тодорчетата, Паничарка и Люляци. В овладяването му участваха повече от 50 пожарникари и горски служители от Габрово и съседни райони.

Включиха се и доброволци - ловци и хора от фирми за дърводобив. Гасенето на огъня в пресечените терени с голям наклон беше изключително трудно, и заради силния вятър и невъзможността до мястото да достигне техника.

Съществува опасност от възобновяване на пожара, затова патрули ще дежурят на терен. Все още причината за възникването на огъня се изяснява. Предполагаемата е - небрежност от страна на туристи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване