11/16/15 11:39
(http://www.klassa.bg/)

Китайци ще строят 3D-отпечатани къщи в Русия за $94 млрд.

 Около 40 китайски инвеститори ще подкрепят начинанието на Янг Джушу, твърди Файненшъл Таймс, позовавайки се на местния новинарски сайт Watching, част от холдинга Alibaba Group. Компанията обещава да върне инвестициите с надбавка от 20-30% за срок от четири години.

Янг Джушу публикува в интернет сканирано изображение от договора с руснаците, но условията по сделката не са разкрити напълно. По думите на бизнесмена, проектът може да възлезе на сумата от $94 млрд., която съответства на годишния обем на търговията между Китай и Русия през 2014.


Представители на Zhuoda твърдят, че техният бизнес има рентабилност на ниво 33%, което позволява на строителите на 3D-отпечатани жилища  да взимат кредити с висока лихва.Компанията на Янг Джушу вече печата на 3D принтер домове с използване на синтетична дървесина и бамбук, като до момента е получила заявки на обща сума от около $313,6 млрд. Целият пазар за подобни къщи, сглобявани от модули, напечатани на 3D принтер, възлиза на $2,3 трлн.

Представители на Zhuoda твърдят, че техният бизнес има рентабилност на ниво 33%, което позволява на строителите на 3D-отпечатани жилища  да взимат кредити с висока лихва.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване