11/17/15 14:15
(http://pik.bg)

Австриец отнесе условна присъда за шофиране в нетрезво състояние

Австриец отнесе условна присъда за шофиране в нетрезво състояние

Три месеца лишаване от свобода, отложени за срок от три години, постанови Великотърновският районен съд за чужденеца Й.Ш., шофирал в нетрезво състояние. Мъжът няма право и в срок от четири месеца да управлява моторно превозно средство.

На 23 юли т.г., около 02:33 ч., полицейски патрул забелязал движещ се лек автомобил, тъмен цвят, марка „Мерцедес" по ул. "Васил Левски" в посока на Централна поща. След като се приближил към полицаите обаче, водачът направил обратен завой и криволичейки, се насочил в посока Съдебната палата в града. Действията на водача възбудили съмнения у полицаите, че  може да е употребил алкохол и решили  да му  извършат проверка. Последвали "Мерцедеса", подали звуков и светлинен сигнал да спре, но шофьорът не се подчинил. След кратко преследване все пак колата спряла, а от водача се носела миризма на алкохол. Мъжът се оказал роден в Австрия, с хърватска лична карта и женен за българка. Дрегерът отчел 1.44 на хиляда алкохол в кръвта. Чужденецън бил изпратен да даде кръвна проба в МОБАЛ "Др Стефан Черкезов", където, докато течали манипулациите, пийналият чужденец рецитирал на докторката и медицинската сестра стихове на български език.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване