11/17/15 08:28
(http://www.dnevnik.bg/)

Джон Кери в Париж: Ще победим "Ислямска държава" заедно


"Ще победим "Ислямска държава" заедно", заяви снощи в Париж държавният секретар на САЩ Джон Кери, съобщи БТА. Кери каза, че страната му е солидарна с Франция в борбата срещу джихадистката групировка, чиито членове нарече "психопатични чудовища". "Тази вечер всички сме парижани", каза държавният секретар пред журналисти до американското посолство в Париж, чиято сграда бе осветена в цветовете на френското национално знаме. "Никой не бива да се съмнява, че светлината продължава да грее в Града на светлината. И мракът никога, никога няма да надделее", продължи той. "САЩ и Франция са не само приятели, те са от едно семейство. Ще победим "Ислямска държава" и всички, които споделят презряната й идеология. Заедно ще се бием с тях и ще ги победим", обеща Кери. Днес държавният секретар ще се срещне с френския президент Франсоа Оланд. Вчера Оланд призова за голяма коалиция срещу групировката и обяви, че в следващите дни ще се срещне с президентите на САЩ и Русия, "за да обединим силите си", напомня АФП. На заседание на двете камари на френския парламент държавният глава поиска и повече средства за сигурност и отбрана и промени в Конституцията за адекватно справяне с кризисни ситуации. Междувременно тази нощ френската авиация извърши още един въздушен удар срещу бастиона на "Ислямска държава" в Сирия – град Ракка.

Генералният щаб на френските военновъздушни сили съобщи, че са разрушени команден център и център за обучение на бойци на джихадистите. Това е втората френска бомбардировка в Ракка в рамките на 24 часа. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване