11/17/15 07:07
(http://www.klassa.bg/)

И Сидеров, и Алгафари видяха сценарий зад атентатите в Париж - били срещу Русия

 Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който очаква да бъде задържан за хулигански прояви, и режисьорът от сирийски произход Нидал Алгафари видяха сценарий зад атентатите в Париж на 13 ноември вечерта. Сидеров се усъмни дали изобщо е имало атентат в петък, а Алгафари смята, че терористичният акт всъщност е организиран от Запада и е насочен срещу Русия.

"Атентатите в Париж са третият епизод от скалъпен сценарий. Първият епизод е атентатът от 11 септември 2001 г. в кулите близнаци, Ню Йорк, а вторият е нападението над френското списание "Шарли ебдо" от 7 януари", заяви Сидеров в авторското си предаване "Неделник" по партийната телевизия "Алфа", цитиран от пресцентъра на партията си. Според него атентатите във Франция имат за цел с кръв да настроят западния свят срещу борбата на Русия с "Ислямска държава".

По думите му той не е убеден, че в Париж изобщо е имало атентати в петък вечер. Според него изобщо няма доказателства, че се е случила трагедията, за която съобщават световните медии. "Медиите съобщиха, че на 13 ноември бяха убити много хора в Париж. Видяхте ли убити? Видяхте ли застреляни? Видяхте ли самовзривени камикадзета? Всичките възможни кадри от атентата се побират точно в минута-две", заяви той.

Според Сидеров сме жертва на гигантска манипулация. "Целият свят започва да рони сълзи и да казва, че е французин, парижанин. Ставаме свидетели на поредната мелодрама, в която не знаем фактологията. Журналистиката отдавна загуби смисъл, тя се отдалечи от най-важните изисквания - да покаже фактите и после да коментара. В случая бяхме свидетели на обратния подход. Първо коментарът, а факти – няма", продължава той.

Според него най-красноречивото доказателство за това било това, че никъде на видеата, разпространявани от Си Ен Ен, не се виждали жертви, бомби и джихадисти. Нямало и любителски записи. "Представете си Париж, в който работят стотици кореспонденти, репортери, любители, има хиляди туристи. Всеки от тях е с камера, фотоапарат или най-малкото GSM. Как няма нито един кадър, в който да се виждат взривени хора или последиците след това. Ако такова нещо стане на оживено място, няма начин секунди след това да не бъде качено в интернет", обясни лидерът на "Атака".

Сидеров се усъмни в това, че телевизиите не са излъчили каквито и да е кадри, които да доказват трагедията. "Когато става нещо с "Атака", Би Ти Ви и "Нова телевизия" са на мястото на втората минута. Френските телевизии по-зле от тях ли работят?"

Репортер от CNN в живо включване показва няколко малки петна на тротоара и обяснява как там били взривени четирима души. Няма остатъци от взрив, продължава анализа си Сидеров, цитиран от пресцентъра на партията си. "Според мен може да са от някой клошар, който е лежал там и е препил, но в никакъв случай не могат да бъдат следи от четири човека, които са се взривили с препасани с бомби", коментира Сидеров. "Може да си представите какви следи ще останат, ако се взриви човек, да не говорим за четирима. Правят ни на глупаци отново. Искат да направят цяла Европа и целия свят отново глупаци, които да повярват скалъпения сценарий, неподкрепен от нито един кадър", заяви той.

Сидеров подчерта, че ако атентатът е постановка, не означава, че по принцип няма терористи. "Има, но те винаги се използват от спецслужбите. Няма терористична организация в света, която да не е била използвана от властта, за да се изпълняват някакви геополитически задачи. Американските служби, а и израелските, винаги създават нестабилност, страх и паника. Накрая идват като миротворците, за да въведат ред, какъвто им е изгоден на тях", продължи Сидеров.

Лидерът на "Атака" заяви, че руският президент Владимир Путин е спечелил страшно много геополитически точки и САЩ са изпаднали в абсолютен стрес. "В такива случаи Щатите знаете ли какво правят? Организират някъде атентат или атентатче, което се представя малко по-пресилено. Дори и да има убити в Париж, това за олигархията, която управлява САЩ, е абсолютно нищо. При подобни сценарии сценаристите не ги интересува дали ще загинат хора", завърши Сидеров.

Подобно съмнение изрази и Нидал Алгафари, известен като медиен съветник на БСП, после на АБВ. "Русия навлезе в конфликта в Сирия с войници - поне 4000 военни. С техника - самолети, танкове и артилерия. Китай изпратиха флот в близост до Сирия. С това показаха, че не може онези, които се разпореждаха досега в Сирия, да са само те. Руснаците показаха, че няма да дадат така лесно Сирия на САЩ", написа той в профила си във "Фейсбук".

"Как да се противопоставиш на руската намеса? Като призовеш да се създаде нова коалиция за борба с "Ислямска държава" и този път да нахлуеш в Сирия с войски. Така пред света ще имаш оправданието, че войските ти ще се борят с терористите. Русия няма да може да се противопостави на това желание за мъст и би било логично да се съгласи световни коалиционни войски да нахлуят в Сирия. По този начин САЩ ще си възвърнат баланса, който загубиха", продължи Алгафари.
 
"Какъв би бил смисълът "Ислямска държава" да избие мирни хора във Франция. Никакъв, освен да настърви Европа и те да се впуснат във война с цел смазването им. Дали са толкова прости? Мир на душата на убитите в Париж! Дано не се окаже, че те са цената на баланса, търсен от САЩ в Сирия!"

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване