11/17/15 15:33
(http://pik.bg)

Михаил Миков: МВР е в дълг към гражданите за тероризма

Михаил Миков: МВР е в дълг към гражданите за тероризма

„МВР е в страшен дълг към българските граждани за охраната на границите и за борбата с тероризма”. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков по повод на готовността на България да се справи с предизвикателствата след атентатите в Париж.Той обаче е категоричен, че и в сега действащия Наказателен кодекс има достатъчно тежки санкции за такива дейности и че трябва да се подхожда много внимателно към специалното антитерористично законодателство, за да не се превърне това в ограничаване на правата и свободите на гражданите и да не става за сметка на вътрешно политическите въпроси.
Миков разкритикува и приоритет номер три на властимащите по време на Люксембургското председателство, а именно влизането на България в Шенген и то точно в момент, в който европейските държави затварят границите си и поставят под въпрос свободното движение на хора. Според него Европа е разтресена пред търсенето на нов баланс между свободата и сигурността.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване