11/17/15 06:28
(http://www.klassa.bg/)

НАП пусна лотария с касовите бележки

 

Пазете фискалния бон, иначе оставате без наградата

Националната агенция за приходите (НАП) и Министерството на финансите пуснаха лотария с касовите бележки. Голямата награда е Опел Астра с всички екстри. Тя ще бъде изтеглена на 11 декември догодина.

Освен нея НАП ще раздава седмични и месечни награди. Седмичните награди ще са смартфони, а месечната ще е 40-инчов 3D смарт телевизор (Panasonic). В лотарията може да участва всеки, който има навършени 14 години.

Регистрацията на касовите бележки ще става на специален сайт – www.kasovbon.bg. За целта всеки първо трябва да си направи собствен профил на сайта. Освен трите имена и e-mail, ще трябва да посочи и ЕГН-то си, града и да се съгласи с условията на лотарията. Веднъж направен профилът, всеки може да регистрира неограничен брой касови бележки. За целта се посочва датата, точният час (с минути и секунди) на покупката и сумата (със стотинките).

Няма ограничение за стойността на покупката, нито за това дали е за стока или за услуга. Допускат се регистрации само на касови бележки, издадени след 16 ноември тази година. Един и същи човек не може да регистрира два пъти една и съща касова бележка, но за сметка на това може да я регистрира цялото му семейства, стига всички да имат профили в www.kasovbon.bg

Печелившите в лотарията ще се теглят в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ, което се излъчва в неделя. Първият седмичен победител ще бъде изтеглен на 20 декември 2015 г., а първият месечен – на 10 януари 2016 г.

Много важно е да се знае, че дори да сте изтеглен като печеливш, ще получите наградата само, ако сте запазили касовата си бележка – на хартия или сканирана.

За всички хора, които нямат достъп до интернет в близките седмици ще бъде пусната опция за регистрацията на касовите бележки по телефона. Това ще става на единния национален номер на НАП 0 700 18 700, на цената на един градски разговор. От днес мобилното приложение на НАП за Android вече позволява регистрацията на фискалните бонове, а скоро ще заработи и това за IOS.

Наградата няма да бъде отнемана, ако печелившият има задължения към НАП, успокоиха от приходната агенция. Разходите по лотарията, които ще направи НАП и финансовото министерство са 280 хил. лв., а очакваните чисти приходи в хазната – 19 млн. лв.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване