11/17/15 11:35
(http://pik.bg)

Общото събрание на СУ съкрати процедурата за тайно гласуване

Общото събрание на СУ съкрати процедурата за тайно гласуване

Малко след 9.30 ч. Общото събрание на СУ „Св. Климент Охридски” започна заседанието си, на което трябва да бъде избран ректор. Членовете на събранието приеха дневния ред. Бе съобщена и процедурата за избор на ректор, както и за избор на председател и членове на мандатната комисия. Беше прието и предложението тайното гласуване в урна да бъде обединено за различните избори, с отделна бюлетина за всяко. Целта e изборът да приключи по-бързо. Дневният ред на събранието има девет точки като последната е изборът на нов ректор на университета. Преди това ще бъде избран и председател на Общото събрание, за който пост има само един кандидат. Председател на изборната комисия, която ще проведе гласуването на нов ректор бе гласувано да е председателствана от Румяна Коларова.

За изборната комисия бе предложена и кандидатурата на двамата членове, издигнати от Студентския съвет - Лидия Липчева и Симеон Георгиев. Двамата кандидати за ректор ще бъдат изслушани преди гласуването. Двамата кандидатите проф. дфн Атанас Герджиков, който е издигнат от Общото събрание на Факултета по класически и нови филологии и проф. дхн Тони Спасов е издигнат от Факултетния съвет на Факултета по химия и фармация. На днешното Общо събрание на Софийския университет избира и контролен и академичен съвет, както и университетски обществен застъпник на висшето училище. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване