11/17/15 14:51
(http://pik.bg)

ПИК TV: Общото събрание на СУ съкрати процедурата за тайно гласуване

ПИК TV: Общото събрание на СУ съкрати процедурата за тайно гласуване

Малко след 9:30 ч. Общото събрание на СУ „Св. Климент Охридски” започна заседанието си, на което трябва да бъде избран ректор.

Членовете на събранието приеха дневния ред. Бе съобщена и процедурата за избор на ректор, както и за избор на председател и членове на мандатната комисия. Беше прието и предложението тайното гласуване в урна да бъде обединено за различните избори, с отделна бюлетина за всяко. Целта e изборът да приключи по-бързо.

Дневният ред на събранието има девет точки като последната е изборът на нов ректор на университета. Преди това ще бъде избран и председател на Общото събрание, за който пост има само един кандидат.
Председател на изборната комисия, която ще проведе гласуването на нов ректор бе гласувано да е председателствана от Румяна Коларова. За изборната комисия бе предложена и кандидатурата на двамата членове, издигнати от Студентския съвет - Лидия Липчева и Симеон Георгиев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване