11/17/15 14:05
(http://pik.bg)

Спряха раздаването на пари за медиите от стария програмен период на еврофондовете

Спряха раздаването на пари за медиите от стария програмен период на еврофондовете

Нито един договор за популяризиране на европейските фондове в български медии не е бил сключен през октомври месец. Това става ясно от справката, публикувана на Портала на еврофондовете. Прекратяването на раздаването на пари на медиите е заради приключването на стария програмен период на еврофондовете, което ще стане в края на годината. От справката става ясно още, че почти всички договори, по които телевизии и радиа имат да получават пари, са сключени в рамките на мандата на това правителство, т.е. в изминалите 12 месеца. С едно изключение те са по оперативни програми от програмен период 2007-2013 г.

Само МТСП е стартирало сключването на договори за рекламиране на дейностите от новата оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Никакви договори за информация и публичност няма по три програми – старата “Административен капацитет”, както и по наследяващата я “Добро управление”, както и по изцяло новата ОП “Наука и образование за интелигентен растеж”.

Както и в първия за страната ни програмен период за усвояване на европейските средства, така и за периода 2014-2020 телевизиите и радиата ще бъдат облагодетелствани пред интернет-сайтовете и печатните издания. Засега се запазва правото на телевизиите и радиата да сключват директни договори, без обществени поръчки, с Управляващите органи на оперативните програми, докато всички други медии трябва да участват в конкурсни процедури, каквито почти не се обявяват. /БГНЕС / Дата на публикуване: 2015-11-17 13:59:56 Категория: Общество Град: София Държава: България

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване