11/17/15 07:29
(http://www.klassa.bg/)

Цецка Цачева: Трябва да познаваме корените и миналото си.

 Клубовете "Млад възрожденец" вече имат своя история и тя се пише от вас – българските деца, защото във вашите училища вашите преподаватели правят така, че златните страници от нашата героична история се пресътворяват през погледа на днешния ден. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева пред учениците от клубовете "Млад възрожденец" от Сливен и областта. В срещата на тема „Младите възрожденци и бъдещето на България“, организирана от Общобългарския комитет "Васил Левски", участваха около 1000 деца от повече от 70 населени места от област Сливен.
 
Ние трябва да помним корените си, да познаваме миналото си, да се прекланяме пред саможертвата на онези, заради които днес България е свободна и независима държава, но ние трябва да бъдем обърнати и с поглед към днешия ден - да търсим родолюбивите прояви, добротворството и толерантността в нашето ежедневие, подчерта председателят на Народното събрание. Ние трябва да сме с отворени умове и сърца към днешния ден на майка България, добави Цецка Цачева.
 
Председателят на парламента отбеляза, че е развълнувана от срещата си с толкова много млади хора и благодари на всички, че са се включили в родолюбивата инициатива за създаване на клубове "Млад възрожденец". Вашите приятели от Плевенска област реализираха конкурс за есе като най-добрите бяха отличени от авторитетно жури, начело с академик Антон Дончев. Във всяко есе, във всеки написан ред имаше нещо, което да ни кара да бъдем горди и затова искам днес да обявя следващата инициатива, която е за учениците от клубовете "Млад възрожденец" от област Сливен, съобщи председателят на парламента. Цецка Цачева уточни, че конкурсът за есе на тема „Моите народни будители“ ще продължи до края на годината, а най-добрите есета ще бъдат отличени и публикувани през следващата година.
 
Председателят на Общобългарския комитет "Васил Левски" Васил Василев посочи, че в Сливен и областта са създадени 74 клуба "Млад възрожденец", а от началото на инициативата - преди една година, в страна са създадени повече от 180. Вярвам, че учениците, които участват в тези клубове, са обединени от любовта си към историята, към отечеството, от интереса си към изкуството, музиката, живописта, както и от желанието си да направят нещо за своя град, за своето село, добави Васил Василев.
 
На срещата присъства и кметът на Сливен Стефан Радев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване