11/18/15 08:35
(http://pik.bg)

Калфин: С Бюджет 2016 се опитваме да увеличим доходите на най-бедните

Калфин: С Бюджет 2016 се опитваме да увеличим доходите на най-бедните

"Ислямска държава" е бацил, който може да тръгне из цяла Европа. Трябва да забравим всички противоречия, да се обединим и да се борим срещу тази напаст. Справянето с проблема няма да мине без сухопътна операция. ИД е заплаха за всички. Това каза в сутрешния блок на БНТ социалният министър Ивайло Калфин.

С бюджет 2016 се опитваме да увеличим доходите на най-бедните и социално слаби слоеве от обществото. Аз съм убеден, че минималните доходи в България трябва да растат. Разговаряли сме със социалните партньори относно увеличаването на минималната работна заплата - работодателите са "против", синдикатите са "за", което е нормално.

Разговорите ще продължат, каза още Калфин. Пенсионната реформа беше подкрепена от всички, защото беше ясно, че ако не се случат промени, НОИ ще колабира. Трябва да гледаме напред и да мислим за новите реформи. Искам веднага да започнем промените с ТЕЛК примерно. Предстои още много работа, допълни вицепремиерът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване