11/18/15 06:10
(http://www.klassa.bg/)

Международната космическа станция с проблеми в захранването

 НАСА обяви, че Международната космическа станция е претърпяла малка електрическа повреда, която е намалила броя на енергиините канали достъпни за астронавтите на борда.

Пповредата не поставя астронавтите в риск, но намалява наличните каналаи за мощност от 8 на 7. Повредата е причинена от късо съединение в оборудването на структурата на станцията, според Асошиейтед прес. Късото съединение е повредило превключващо устройство на един от каналите за мощност, което го прави неизползваем. След инцидента, астронавтите са превключили системите, разчитащи на засегнатия канал за мощност към един от останалите седем.

За съжаление, не са налични подходящи резервни части на борда на космическата станция за да се извърши ремонт в момента. Вместо това, НАСА планира да изпрати резервни части на борда на SpaceX, което изстрелване е насрочено за началото на следващата година. Друг модул, Orbital ATK с цел да обновите припасите на МКС ще буде изстрелян след две седмици, но вече е твърде късно да добавят частите към неговия полезен товар.
Подобен инцидент през 2014 г., и последвалия ремонта изискваха космическа разходка.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване