11/18/15 11:58
(http://pik.bg)

Отварят нова програма за рибарство от началото на 2016г.

Отварят нова програма за рибарство от началото на 2016г.

В началото на седмицата България е получила официално одобрение на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Общият бюджет на програмата е 113.5 млн. евро по-висок от старата програма. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева след края на днешното заседание на Министерски съвет.

Танева припомни, че в средата на месец януари така изпратената Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 е била върната изцяло, като екип от МЗХ я е написал наново в комуникация с браншовите организации в сектор "Рибарство".

През седмицата, при условие, че за два месеца - рекордно кратък срок, бе одобрена Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Бюджетът е разпределен в 6 приоритета. Още в първото тримесечие на 2016 година трябва да бъдат отворени мерките, към които има огромен интерес от страна на бизнеса - за диверсификация на доходи в рибарството, за инвестиции в аквакултурата и за инвестиции в преработката на аквакултура и риболов. За първите мерки бюджетът няма да е целият.

Планира се той да бъде отворен с 1,5 млн. лв., 20 млн. лв. и 10 млн. лв. Идеята е да се инвестира и да се създадат с помощта на програмата допълнителни дейности, свързани с риболова. Таван на субсидията има, но е различен за различните мерки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване