11/18/15 06:00
(http://www.klassa.bg/)

Русия мачка "Ислямска държава" с ракети изпод водата

 Руската подводница "Ростов на Дону" е изстреляла крилати ракети от Средиземно море по цели в Сирия, съобщи РБК. Атаката е била реакция на потвърждението на версията за атентат срещу руския самолет А321 над Синайския полуостров. Преди това френският в. "Монд" съобщи, че

През нощта срещу вторник руски кораби са изстреляли необозначено количество крилати ракети по цели по Ракка. Това е станало веднага след като самолети на френските ВВС са атакували града от въздуха и са хвърлили по цели, свързани с терористите 16 многотонажни бомби. Това е второто участие на руски военни кораби в битката в Сирия, след като на 7 октомври кораби в Каспийско море изстреляха 26 ракети „Калибър” по 11 цели на терористите. Според Ройтерс, руски ракети са били изстреляни не само от Средиземно море, но и от стратегически бомбардировачи. Количеството им не се уточнява, но цитиран от Ройтерс източник във Вашингтон е потвърдил, че САЩ са били уведомени за случващото се.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване