11/19/15 11:35
(http://pik.bg)

Даниел Митов: България може да е полезна с информация за борбата с тероризма

Даниел Митов: България може да е полезна с информация за борбата с тероризма

Даниел Митов още веднъж изказа своите съболезнования за жертвите във Франция на 13 ноември, където загинаха повече от 129 души.

„Искам още веднъж да потвърдя позицията на всички институции по отношение на случилото се във Франция, както и съболезнования. Ние сме готови да застанем зад Франция при ответни действия, освен това, вие знаете, че Оланд поиска помощ от всички страни членки на ЕС по силата на чл. 42 ал. 1. Но това става от двустранно съдействие. За момента те не са поискали помощ от нас. Пак казвам, ако се поиска такава, ние ще помогнем. Ако това стане, тогава ще решаваме как може да се включим в борбата срещу тероризма. Тази помощ може да не е военна, може да е информационна, за залавяне на терористични клетки. Военните действия вече текат и ние за момента няма с какво да помогнем. До сега за участие на България не се говори. Но вие знаете, че сме пратили в Гърция военни сили, с които да помогнем, което стана преди повече от година. Няма как да си представим, че „Ислямска държава” ще бъде изкоренена от територията, която заема, без сухопътни сили и нашата теза е, че тези сили трябва да са много силни и всички членки трябва да се включат, както и самата сирийска армия”, това каза министър Митов по отношение на позицията на България във войната с тероризма.   

Външният министър добави още, че не знае каква е ситуацията с аварийно кацналия самолет на летище Бургас и няма никаква информация за случая. Относно българските автомати, Митов добави, че единствената инфомация която има по отношение на оръжията, е че те са направени през 80-те години. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване