11/19/15 09:42
(http://pik.bg)

ДПС: Няма да подкрепим бюджет 2016 г.

ДПС: Няма да подкрепим бюджет 2016 г.

"Ние ще гласуваме против бюджет 2016 г., защото имаме принципни несъгласия с него, а не само защото сме опозиция", каза Йордан Цонев от ДПС в парламента.

Запазването на стабилността на публичните финанси е приоритет на правителството, ние не сме съгласни с фиксалната консилидация, която не е достатъчна за стабилност. Без растеж няма да има стабилност, категоричен е Цонев.

От миналата година европейската икономика и българската започнаха да показват растеж. Ние смятаме, че трябва да сме по-активни в отстояването на бюджета, категоричен е той. Няколко български правителства оставиха българската икономика да се движи на влака на европейската, това не е редно, смята Цонев. Ако няма растеж на икономиката ни над 4% то ще се наложи да бъде реализирано нивото на данъчната ставка. Няма как приходите да бъдат повече от 37% от БВП, колкото и да има мобилизация на ресурси. Трябва да ускорим растежа.

ДПС ще мобилизира целият си експертен потенциал за организиране на дискусия, каза политикът. Това правителство дойде с условия за реформи. ДПС оттегли подкрепата си за миналото правителство, защото нямаше мнозинство и липса на подкрепа.

Групата на Реформаторите имат шест министъра в новото правителство, отговорът е, че вие не направихте никакви реформи, обвини реформаторите политикът. Има масово незнание как да се извършат реформите.

Прословутата правосъдна реформа стана ясно ,че е просто разкадруване в системата. РБ би трябвало да са двигателят на реформите, но те са спирачката на тези реформи, завърши Цонев.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване