11/19/15 05:44
(http://www.klassa.bg/)

Дрон от хартия се управлява с глава

 Ако сте като повечето рационални хора, които някога съм имали неутолимото желание да управляват хартиен самолета с главата си, PowerUp FPV е играчката за вас.
Нов проект предлага безпилотен хартиен самолет, оборудван с камера предаваща жива картина и може да бъде управляван чрез маска за виртуална реалност.
PowerUp FPV използва технология от Parrot за предаване на видео през Wi-Fi към смартфона ви, който се използва да пилотирате дрона чрез приложение. Видео може да се предава до височина от 91 метра, преди дрона автоматично да се разбие в земята, когато изгубите обхват. Бръмченето излъчва своя собствена Wi-Fi мрежа, така че можете да летите с него навън.

PowerUp работи върху развитието на партньорски отношения с приложение за предавне на живо Meerkat за изпращате вашите полети до всичките си приятели, но това не е хубавото нещо в този безпилотен самолет. Това е, приложението на дрона което ви позволява да свържете Google Cardboard, за да контролирате дрона с главата си. Ако искате да сте скучни, приложението работи без маска за виртуална реалност, но защо ще искате да направите това?

Както можете да очаквате, PowerUp FPV може да запише вашите полети които да гледате по-късно. Батерията му издържа 10 минути полет, но можете да я смените с заредена батерия, за да продължите полета.

PowerUp FPV разполага с нещо интересно което компанията нарича "AutoPilot Assist", предназначен да пази вашия дрон във въздуха. компанията твърди, че дрона е "почти" невъзможно да разбие, благодарение на тази функция.

Дори и с всички големи претенции които PowerUp твърди за FPV, най-невероятното е, че това е хартиен самолет. Не е изненада, че е малко по-напреднал от нещата, които сте сгъвали на задния чин в 4-ти клас в час по математика. Той използва опорен модул, състоящ се от нос, който носи всичката електроника, включително въртяща секамерата, и две рамкови релси, направени от въглеродни влакна и найлон свързани с перка на гърба на всяка.

Опорният модул се намира в хартиеното тяло на самолета. FPV всъщност е еволюция на предишния безпилотен дрон от хартия на PowerUp, 3.0, който влезе влезе в производство през 2013.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване