11/19/15 08:34
(http://pik.bg)

Експерти: Нека хората да бъдат подозрителни, действията на спецслужбите не са достатъчни

Експерти: Нека хората да бъдат подозрителни, действията на спецслужбите не са достатъчни

По-добре хората да слязат от самолета и да изгубят половин ден, отколкото наистина да се случи терористичен акт. По този начин коментира в ефира на Би Ти Ви спецът по сигурността Николай Радулов случая с кацналия аварийно самолет в Бургас.

"Така хората научават, че се извършват проверки, т.е., ако някога пътуват в превозно средство, където има терористично устройство, те ще знаят какво да правят. Нека хората са подозрителни, защото действията на спецслужбите не са достатъчни", допълни той.

"Равенство между бежанците и терористите е грешно да се прави", заяви от своя страна Йордан Божилов и допълни: "Нямаме култура на сигурност. Бих заложил на повече мерки за сигурност, по-добра комуникация. Тези терористи са минали през редица държави преди да стигнат до крайната си цел, т.е. има липса на комуникация между държавите."

"Хората трябва да знаят, че сигурността е техен собствен въпрос и тяхна собствена грижа. Те сами трябва да комуникират със службите за сигурност", заключи от своя страна Максим Бенвенисти, председател на ОЕБ „Шалом“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване