11/19/15 05:37
(http://www.klassa.bg/)

Ето я бомбата, свалила руския самолет над Египет

 Снимка на самоделна бомба, с която е взривен руският самолет над Синай, в Египет, бе публикувана в списание на терористичната организация "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Групировката твърди, че първоначално планирала да свали самолет на западна държава, но свалила руския, след като Москва започна ударите срещу Сирия.

Във вторник Русия официално съобщи, че катастрофата на руския еърбъс над Синай е предизвикана от атентат, за който е използвано самоделно взривно устройство с мощност близо 1 килограм тротилов еквивалент.

"Може да се каже еднозначно, че това е терористичен акт", каза директорът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников.

Екстремисти от групировката "Ислямска държава", биещи се срещу силите за сигурност на египетския Синайски полуостров, заявиха, че са свалили самолета "Еърбъс А321", който се разби 23 минути след излитането си от курорта Шарм ел Шейх за Санкт Петербург преди седмица. Загинаха всичките 224 души на борда.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване