11/19/15 15:04
(http://pik.bg)

И тази вечер жители на Пазарджик излизат на протест срещу цените на винетките

И тази вечер жители на Пазарджик излизат на протест срещу цените на винетките

От 17.00 до 19.00 часа и днес ще бъде блокиран пътя Пазарджик-Пловдив на изхода на областния град при СБА заради обществен протест срещу повишаване цената на винетките, съобщи Евгения Каяджиева, организатор на протеста, цитирана от ''Фокус''.

Участъкът ще бъде отцепен, а трафикът към Пловдив ще се пренасочва по пътя през село Огняново от патрули на КАТ „Пътна полиция”. „За протестните действия на гражданите са уведомени община Пазарджик и Областната дирекция на МВР”, уточни Каяджиева. На вчерашния протест се събраха над 200 души, които изразиха недоволството си от повишаването на цената на винетните стикери за новата година.

Недоволните от новата винетна такса бяха облепили автомобилите си с надписи „Протест” и снимка на новата винетка с по-високата цена, както и надпис „не”. Много от протестиращите развяват българския трибагреник. Част от гражданите заявиха, че въпреки винетните стикери, които купуват всяка година, не виждат подобрение в състоянието на пътищата и не са наясно къде ще отидат постъпленията от новите цени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване