11/19/15 15:50
(http://pik.bg)

ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Земеделци сезираха министър Танева за опасно източване на информация от бивш държавен служител! ДАНС захапва случая!

ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Земеделци сезираха министър Танева за опасно източване на информация от бивш държавен служител! ДАНС захапва случая!

Националната асоциация на зърнопроизводителите е сезирала министър Десислава Танева за опасно източване на регистър с лични данни. Според тях престъпното деяние е било извършено от лицето Александър Атанасов.

Същият е бил експерт в Дирекция Развитие на селските райони.

Според зърнопроизводителите, Атанасов се е добрал неправомерно до масива с данни, които касаят бенефициентите по направление Въвеждане на сеитбообращение за опазване на почвите и водите.

Членовете на НАЗ се оплакват, че са били подложени на системен тормоз от Атанасов, който неотдавна свика протести пред сградата на агроведомството. По време на същите тези шествия членовете на протеста не знаеха за какво всъщност са се събрали, което подхрани съмнението, че са били платени.

От НАЗ настояват Министерството на земеделието да зачити неприкостовеността на личните им данни.

Случаят вече е обект на проверка и от ДАНС. Служителите на родното ФБР със сигурност ще спомогнат да установяване на злоупотребите и наказване на виновниците.

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване