11/19/15 06:03
(http://www.klassa.bg/)

Кабинетът даде 300 000 лева за нашия храм в Берлин

 Правителството отпусна 300 000 лв. за ремонтни дейности в българския катедрален храм „Св. Цар Борис Покръстител“ в Берлин. Средствата ще позволят да се увеличи капацитетът за осигуряване на подслон и храна на българи, изпаднали в беда зад граница.

Средствата се осигуряват след среща миналата седмица между министър-председателя Бойко Борисов със Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний и омбудсмана Мая Манолова. По време на разговора владиката е изложил проблемите пред българската църковна община в германската столица. Митрополит Антоний представи и плановете си за разширяване на дейността на енорийския център към храма, който към момента успява да осигури подслон на 400 - 500 българи годишно, а след ремонта ще може да помага на 1300 - 1500 наши сънародници.

Енорийският център се намира в криптата на храма и се състои от зала за провеждане на обучителни семинари, която ще започне да се използва за социална трапезария, малка библиотека, канцелария и спално помещение със санитарен възел. След ремонта ще бъдат назначени трима души, които да се грижат за изпадналите в беда наши сънародници, както и да им осигуряват медицинска и социална помощ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване