11/19/15 12:40
(http://pik.bg)

Калфин ще вземе участие в закрито заседание на Комисията по бюджет на Европарламента

Калфин ще вземе участие в закрито заседание на Комисията по бюджет на Европарламента

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин получи покана от председателя на Комисията по бюджет в Европейския парламент – Жан Артюи, да участва в закритото заседание на Комисията, което ще се проведе днес. Министър Калфин, заедно с други двама представители на т.нар. „Група Монти“ - председателя на Специалната комисия за данъчните политики в ЕП Ален Ламасур и председателя на фракцията на либералите в ЕП - Ги Верховстат, ще вземат участие в обсъждане, посветено на възможностите за подобряване на стабилността и собствените ресурси на бюджета на ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.
Вицепремиерът Калфин е единственият българин, който участва в Групата на високо равнище за собствените ресурси (т.нар. "Група Монти") на ЕС, ръководена от бившия италиански премиер Марио Монти. Сред останалите 9 участници в нея, са представители на Европейския парламент, на Европейския съвет и на Европейската комисия. Групата „Монти" е създадена в резултат от преговорите за бюджетната рамка 2014-2020 и има за цел да обсъди и предложи варианти за по-добро финансиране на бюджета на ЕС, като той стане по-автономен и по-малко зависим от вноските от националните бюджети, за да може европейските политики да се развиват по-предвидимо и стабилно, без да се утежнява допълнително данъчната тежест на гражданите. Очаква се Групата да излезе с окончателно становище през 2017 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване