11/19/15 08:19
(http://pik.bg)

Мария Габриел: Нужни са единни и категорични действия на всички страни в ЕС за справяне с терористичните заплахи и бежанската криза

Мария Габриел: Нужни са единни и категорични действия на всички страни в ЕС за справяне с терористичните заплахи и бежанската криза

Европа много отговорно трябва да защитава и да повиши контрола на своите външни граници. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, цитирана от "Фокус". Според нея са необходими единни и категорични действия на всички страни в ЕС за справяне с терористичните заплахи и бежанската криза.

„Много важно е, когато говорим за тероризъм, ясно да разграничим това, което засяга бежанците, защото тези хора бягат от същия този ужас. От друга страна трябва много отговорно да призовем за мерки, които да не позволяват покрай солидарността към бежанците да бъдат използвани слабите страни в системата за сигурност“, каза Мария Габриел.

Според нея е необходимо да се установят пропуските, които биха могли да нанесат негативно въздействие върху всички нас. „Много важно е да защитаваме свободата на движение на стоки, хора и капитали, затова е важно да не поставяме под съмнение ролята на Шенген. Поставим ли под съмнение Шенген, ще дадем предимство на тези, които визират в атаките си нас и нашия начин на живот. Не трябва да се подаваме на такъв тип натиск“, категорична е Габриел.

По думите й всеки един бежанец трябва да бъде регистриран и да се разграничат бежанците от икономическите мигранти. Бежанската криза не бива да поставя под съмнение принципите на Европа и Шенген, категорична е Мария Габриел.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване