11/19/15 08:17
(http://pik.bg)

Мерджанов: Намираме се в премиерска република с все по-затихващи функции на президента

Мерджанов: Намираме се в премиерска република с все по-затихващи функции на президента

"Ние се намираме в една премиерска република и все повече анализатори трябва да си дават сметка за това. Ние се превръщаме в премиерска република с все по-затихващи функции на президента. Това заяви в сутрешния блок на бТВ Атанас Мерджанов от БСП.

Импийчмънтът на президента е една възможна процедура, на мнение е депутатът от левицата. „Президентът на ГЕРБ застрашава националната сигурност. Изказванията му могат да послужат на външен интерес“, изтъкна Атанас Мерджанов. Нашите специални служби са хронично недофинансирани, алармира социалистът.

Парадоксално е, по думите му, че имаме увеличение на бюджета само на една служба и това е Националната служба за охрана. „Ако на това управляващите му викат реформа, здраве му кажи“, възмути се Мерджанов.

„Управляващите не вземат отношение в дискусията. За тях е по-важно да се претупа дискусията и да се гласува, защото си имат сигурно мнозинство“, допълни той.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване