11/19/15 13:35
(http://pik.bg)

Московски: Взети са стандартните мерки за безопасност на летищата и транспортната инфраструктура

Московски: Взети са стандартните мерки за безопасност на летищата и транспортната инфраструктура

Взети са си стандартните мерки за гарантиране на безопасност и сигурност на всички летища и транспортна инфраструктура и съоръжения. Това заяви пред журналисти министърът на транспорта Ивайло Московски.

Московски коментира ситуацията с аварийно приземилия се самолет на Летище „Бургас”, като посочи, че се е задействала система за обща тревога. „Всяка институция има записан план как да реагира в такава ситуация. Това се направи всъщност”, каза Ивайло Московски.

Той поясни, че е подаден сигнал от командирите на полета за аварийна ситуация. Съответно нашето Ръководство „Въздушно движение” по най-бързия начин е задействало системата, която е разписана в този план за обща тревога. Изпратена е и инструкция към Летище „Бургас”, където е бил най-удачният вариант да се приземи самолетът.

„Към момента не са необходими допълнителни мерки. Взети са си стандартните мерки за гарантиране на безопасност и сигурност на всички летища и транспортна инфраструктура и съоръжения”, успокои министърът на транспорта. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване