11/19/15 07:18
(http://www.klassa.bg/)

Отивате в хотел. МВР и данъчните ще знаят още докато сте на рецепцията

 От края на следващата година всички места за настаняване ще бъдат свързани с МВР и НАП. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Това е елемент, свързан и със сигурността, а и с изсветляването на доходите. Изискванията ще бъдат за всички места за настаняване като в момента софтуерът се разработва от специалисти, а от министерството подготвят промени в закона, за да бъде това изискване описано", посочи тя.

ДАНС вече обявили обществена поръчка за закупуване на сървърите, които ще поддържат системата.

Ангелкова обясни, че държавните ведомства ще получават цялата информация, която хотелите изискват – имената на хората, откъде идват, адресите, с каква цел идват в нашата страна, дали са сами или със семейството си.

"Ще знаем абсолютно всичко, което е свързано с тях и целта на тяхното пътуване, като разбира се данните, които се взимат ще бъдат защитени по Закона за личните данни. Сигурността е преди всичко", посочи Ангелкова.

Идеята е данните да се представят в реално време. Това ще е онлайн система по защитени канали, така че автоматично в момента, в който туристът пристигне и се регистрира, данните вече ще са постъпили в системата на МВР и НАП. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване