11/19/15 12:31
(http://pik.bg)

Софийските паркове с автоматизирани тоалетни

Софийските паркове с автоматизирани тоалетни

Столична община иска да изгради автоматизирани тоалетни в парковете и централната градска част. Заместник-кметът по Зелена система, екология и земеползване Мария Бояджийска заяви, че в момента в парка на НДК се поставят две автоматизирани тоалетни и се изгражда една нова тоалетна в парка Възраждане.

“Имаме план да поставим автоматизирани тоалетни във всички паркове и централната градска част. Те ще са около 15 на брой. Това включва и градската градина”, обясни тя. Действаща тоалетна в момента има в Южния парк, една се строи в Борисовата градина, където се предвижда и изграждането на втора през следващата година. Относно издръжката на тоалетните тя варира в зависимост от това, колко посещавани са те. Таксата, която Столичният общински съвет е гласувал, е 1 лв. на посещение и може да покрива консумативите за тоалетната, заяви заместник-кметът Бояджийска. Днес се отбелязва Световния ден на тоалетната. Датата е избрана през 2001 година, след констатация на Световната здравна организация и на Световната тоалетна асоциация, че около 40% от населението на земята нямат достъп до елементарни санитарно-хигиенни условия. Целта на нетипичния празник е повишаване нивото на хигиенна култура.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване