11/19/15 07:22
(http://pik.bg)

Спешно търсят кой да унищожи 867 тона боеприпаси

Спешно търсят кой да унищожи 867 тона боеприпаси

Министерството на отбраната търси спешно изпълнител за унищожаването на 867,234 тона боеприпаси, елементи за тях, взривни вещества и пиротехнически изделия. Това става ясно от обявена обществена поръчка на стойност 750 000 лв. без ДДС. Изборът на изпълнител ще е на основание най-ниска цена, а срокът за изпълнение на дейностите е 12 месеца, пише в. "Дума".

Изборът на изпълнител на утилизацията ще стане по ускорена процедура за обществени поръчки, като основание за това е състоянието на боеприпасите и рискът от самовъзпламеняване, възникване на пожари и детониране на други боеприпаси.

Последствията от възможните взривове са с непредвидими последици за личния състав, военните формирования, в които се съхраняват, инфраструктурата, за околната среда, както и за намиращите се в близост населени места.

Боеприпасите се нуждаят от спешна утилизация или унищожаване, които не търпят отлагане, и това е установено от извършената проверка от специалисти от дирекция "Логистика" в подчинените й военни формирования, пише в документацията за обществената поръчка.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване