11/19/15 12:29
(http://pik.bg)

Фандъкова: Чувствително ще бъде увеличен броят на полицаите в София

Фандъкова: Чувствително ще бъде увеличен броят на полицаите в София

Чувствително ще бъде увеличен броят на полицаите в столицата. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

В понеделник след обяд е имало срещи с МВР като е обсъдена темата за сигурността в столицата, включително и по въпроси за сигурността в кв. Овча купел. Фандъкова е получила уверение, че броят на полицаите през следващите месеци ще бъде увеличен и то значително. Столичния кмет посочи също, че инвестициите в сектор сигурност ще бъдат увеличени. Това ще влезе и проекта за бюджет за 2016 г. Инвестициите ще бъдат основно в две направления - за системата за видеонаблюдение и сериозни инвестиции за надграждане на функцията за контрол на трафика, функционалности, които да бъдат контролирани 100% от полицията.

Става дума за контрола на 160 възлови кръстовища в столицата. Второто перо на инвестициите е за сектор Сигурност, където ще бъде увеличен броят на общинските полицаи, както и броят на патрулите на жандармерията. Това Фандъкова ще го предложи в проекта за бюджет на следващата година. Зам.-кметът на София Дончо Барбалов коментира бюджета на столицата, като по думите му, той е абсолютно изряден. Той заяви, че когато има дебат за бюджета сред съветниците това е полезно за всички, защото дава яснота по отделни детайли. Барбалов посочи също, че към момента не може да се каже какво ще бъде неизпълнението на бюджета.

Кметът Йорданка Фандъкова подчерта, че изпълнението на бюджета за 2015 г. върви добре, т. е. усвояването на средствата се изпълнява по план. Фандъкова допълни също, че начинът, по който се управлява бюджетът, се оценява от международни оценители, които определят рейтинга на града. София има много висок рейтинг, похвали се тя. Фандъкова отбеляза, че подкрепя критиките, че капиталови разходи от бюджета се пренасочват към текущи разходи.

Кметът заяви също, че по независещи от общината причини има забавяне в реализацията на определени обекти като отчуждаването на земи до р. Драгалевска, където се прави промяна на коритото, както и другият голям проект - кръстовището на две нива на бул. „Ив. Ев. Гешов” и бул. „България”, където забавянето на проекта е заради отчуждаване на два магазина.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване