11/20/15 14:09
(http://pik.bg)

Ангелкова: Хотелиери и ресторантьори ще се проверяват дали са привели обектите си в съответствие със закона

Ангелкова: Хотелиери и ресторантьори ще се проверяват дали са привели обектите си в съответствие със закона

Предстоят проверки за това дали хотелиерите и ресторантьорите са привели търговските обекти в съответствие със закона. Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ангелкова обясни, че с оглед гарантиране на сигурността на туристите, които посещават туристическите комплекси в страната, се изготвя и утвърждава план за дейността на МВР по опазване на обществения ред и осигуряване на пожарната безопасност. След мотивирани предложения на директорите на ОДМВР се създава организация за командироване на държавни служители с полицейски правомощия от други структури на ведомството.

Ангелкова увери, че са дискутирани и областните планове за действия при бедствия и аварии, които да гарантират сигурността на почиващите по курортите. Комисията за защита на потребителите е предложила да бъдат разкрити приемни в зимните курорти през средата на декември.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване