11/20/15 11:53
(http://pik.bg)

Бракониери пребиха служител на парк "Пирин"

Бракониери пребиха служител на парк "Пирин"

Нагли бракониери налетяха върху служител на Национален парк „Пирин", който ги спипа да добиват незаконно дървен материал. При инцидента в района на хижа „Бъндерица" тримата нарушители на закона се нахвърлили върху 31-годишния Лъчезар Атанасов.Той се опитал да предотврати незаконната им дейност – добив на смолисти трески за подпалване на огън в Пирин планина, пише "Стандарт". Те обаче го повалили на земята. Един от нападателите му нанесъл силен удар с юмрук в лицето. След това бракониерите офейкали, но не за дълго. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ - Разлог с хематом на лявото око и комоцио, без опасност за живота.

„Веднага подадохме сигнал в полицията. Тримата мъже са арестувани, води се досъдебно производство. Нашият служител вече е по-добре, възстановява се. Работи като паркова охрана от 1 година, от Банско е. Що за дързост е това - да нарушаваш закона и да нападаш и биеш длъжностно лице!? Ще изпратим доклад за случая в министерството. Не се случват често подобни инциденти", заяви директорът на НП „Пирин" Росен Баненски. Подчинените му са категорични, че са необходими по-строги наказания за бракониерите, които нападат охранителите на гората.

Полицаите задържали извършителите на побоя. В ареста до 24 часа са вкарани 41-годишният М.К., 42-годишният Р.К. и 29-годишният Ю.Т. Тримата бракониери са от гоцеделчевското село Корница. Срещу тях е образувано досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване