11/20/15 16:37
(http://pik.bg)

Депутати се оплакват от колегата си Карадайъ, обидил ги

Депутати се оплакват от колегата си Карадайъ, обидил ги
 Шестима дептутати от комисията за борба с корупция и конфликт на интереси са внесли оплакване от колегата си Мустафа Карадайъ, адресирано до председателя на парламента Цецка Цачева и до всички депутати.

Повод за него е поведението на депутата от ДПС на заседанието на комисията на 12 ноември т.г., на което той обидил шефа на комисията и членовете й.

От комисията на Валентин Николов припомнят, че не за първи път Карадайъ отправя лични нападки и пречи на работата на комисията.

Затова от етичната комисия предлагат проект за промени в правилника на парламента. 

То съдържа конкретни предложения за търсене на  отговорност и налагане на санкции от комисията за борба с корупцията за нарушаване на нормите на поведение на депутатите. 

Оплакването е подписано от Валентин Николов, Валентин Касабов, Методи Андреев, Анна Александрова, Иван Славов, Иван Иванов.

Припомняме, че колеги на Карадайъ се оплакаха, че не разбират българския му език и поискаха да му бъде назначен служебен преводач.

Карадайъ се прочу и с факта, че като зам.-председател на Агенцията за следприватизационен контрол през 2003 г. си купил държавен апартамент от 100 кв. м. в кв. „Овча купел“ само за 11 хил. лв.

Данъчната оценка на имота била 54 881 лв., но апартаментът бил продаден за 24 654 лв, от които 25% са дадени в реални пари, а 75% - в компенсаторни записи, които тогава са стрували между 0,18 и 0,30 ст.

Това стана повод депутати да поискат техният колега Карадайъ да напусне комисията именно заради конфликт на интереси.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване