11/20/15 17:25
(http://pik.bg)

Здравеопазването в Сливен ще е по-качествено след модернизацията на болницата

Здравеопазването в Сливен ще е по-качествено след модернизацията на болницата

Здравеопазването в Сливен минава на качествено по-високо ниво, благодарение на апаратурата и ремонтите, които са направени по проекта "Осигуряване на ефективна здравна инфраструктура и модернизация на МБАЛ "Д-р Иван Селимински", заяви зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков по време на заключителната пресконференция по проекта.

Основната му цел е да се повиши достъпа до диагностика и лечение на онкологичните заболявания. Общата стойност е 5 745 218, 47 лв. С тях за сливенската болница е закупен висок клас медицинска апаратура - дигитална ехографска система, дигитален скопичен-графичен рентгенов апарат, 16-срезов многодетекторен компютърен томограф, дигитален мамограф, ендоскопска апаратура и система за архивиране и разпространение на образи.

Благодарение на този проект Сливенска област се сдоби с ядреномагнитен резонанс, който беше закупен и монтиран в Отделението по образна диагностика. За по-малко от година с него е извършена диагностика на над 110 души. С част от средствата е направен ремонт на някои от отделенията.

Зам.-министърът съобщи, че през следващата година Министерството на здравеопазването продължава с проекта "Региони в растеж", по отношение на модернизацията на инфраструктурата и оборудването на центровете за спешна медицинска помощ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване