11/20/15 10:14
(http://www.klassa.bg/)

Майсторски клас за дегустация на Macallan събра колекционери от цялата страна в Bar Caldo

       При невиждан интерес завърши поредната Презентационна дегустация, представена от Whisky Gallery Bulgaria.В присъствието на много уиски експерти, колекционери и ценители на малцовото уиски и по специално Макалан, премина една дегустация, не просто на уиски, а на един изключително ценен и рядък вече състав на Macallan.

     Любезните домакини от бар
Caldo предрасположиха гостите в невероятна уиски атмосфера, пренасяща гостите на събитието години назад във времето в Шотландия, когато в района Спейсайд, Шотландия в специални бъчви е отлежавалa представената малцова наслада за сетивата. На изминалият мастерклас бяха представени и отворени за дегустация колекционерски бутилки, Macallan, бутилирани 90-те години, в лимитирани серии, някои от тях, специално селектирани от Армандо Джовинети от легендарната независима бутилираща компания Giovineti and Figli import. Става въпрос за редкият, лимитиран Macallan 7YO, който, въпреки само 7-те си години отлежаване обра точките на повечето посетители. Благодарение на двамата собственици на Whisky Gallery Bulgaria д-р Марко Димитров и г-н Мирослав Владиков, гостите бяха запознати с интересни факти, както за бутилките по отделно така и за дестилерия Макалан като цяло. Много нтереснп се вписа,с уникалната си визия,втората бутилка за вечерта Макалан inspiration 1851-изключително уиски,точно копие на една от първите бутилирани от макалан уискита, травел серия, специално за азиатския пазар спряна от производство от години насам. Последните две бутилки бяха два дванайсет годишни Макалани, бутилирани на 40%, отлежавали в специфичните олоросо шери бъчви на Макалан, При втората от тях Macallan ELEGANCIA 1991 показа и друг нюанс от Макалан, а именно и други шери бъчви които използва Дестилерията-фино шери, придаващи изключителна комплексност и специфичен вкус на уискито.

    За разлика от него вторият 12 годишен малц за вечерта - Macallan 12yo Sherry oak old label отлежавал изцяло в шери бъчви, успя да покаже едно от наистина една от спецификите на Макалан, а именно отлежаването в олоросо шери през всичките години, придаващи му неповторим, плътен вкус, на който успяха да се насладят само успелите да присъстват на събитието. Изключителни уискита, неотваряни в България до сега на дегустационна презентация, грабнат вниманието на посетителите, които бяха дошли както от София, така и от Пловдив, Шумен и други градове за да се докоснат до магията наречена Макалан и представена с много факти и събития свързани с уискитата. За радост на повечето гости oт Whisky Gallery Bulgaria с доста усилия,успяха да осигурят и допълнителни бутилки от забележителните уискита, с които само няколко ценители успяха да станат горди притежатели на уиски Macallan 7yo Armando Giovineti Import, 12yo Sherry и неповторимият Macallan 1851 Inspiration.

 

      Поради големият интерес The whisky Gallery Bulgaria подготвят поредното голямо събитие, което ще се състои преди Коледните и новогодишни празници. На него ще бъдат представяни бутилки от частни колекционери от целия свят, бутилирани в единични бройки, спрени от обръщение на пазара! Повече подробности за тях и мястото на провеждане очаквайте в следващите седмици, на страницата във Facebook на уиски галери и във нашият сайт.

FB: The Whiskey Gallery Bulgaria

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване