11/20/15 21:19
(http://pik.bg)

Митов: До момента няма потвърждение на тезата, че в Париж е стреляно с български автомати

Митов: До момента няма потвърждение на тезата, че в Париж е стреляно с български автомати

Първо трябва да стане ясна експертизата. Всичко, което се изговори до момента са спекулации. До момента няма потвърждение на тази теза. Това каза министърът на външните работи Даниел Митов в предаването „Панорама” по БНТ в отговор на въпрос за употребата на българско оръжие при стрелбата във Франция. Министър Митов бе категоричен, че ние сме готови да подпомогнем разследването, ако това се потвърди.

„България продава оръжие само през сертифицирани търговци и фирми”, заяви Митов. 
Министър Митов коментира, че след заседанието на Съвета "Външни работи" в Брюксел, не трябва да се отказваме от вече постигнатото. „Шенген трябва да продължи да съществува и да работи така, както работи. Засилени мерки за сигурност ще има, Европа трябва да отдели специално внимание на охраната на външните си граници. Те трябва да бъдат стриктно контролирани и да се спре безконтролното навлизане на хора в рамките на ЕС.

Второ трябва да започнем да изпълняваме Споразуменията за реадмисия и Европа да изготви програми за репатриране на хора”, коментира Митов. Той бе категоричен, че една малка част от хората, които навлизат в Европа, са истински бежанци, на които се дължи солидарност. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване