11/20/15 12:21
(http://pik.bg)

Потвърдиха арест на турски гражданин, пренесъл голямо количество наркотици в Италия

Потвърдиха арест на турски гражданин, пренесъл голямо количество наркотици в Италия

Бургаският Апелативен съд потвърди изпълнението на Европейска заповед за арест на турския гражданин Хасан Гюрлейен. Той е издирван от Държавната прокуратура на Италия за пренос на голямо количество хероин- 29,5 кг. и контрабанда на територията на страната, съобщиха от съда.

Хасан Гюрлейен е извършил деянията, за които е издирван на 29-ти май 1992-ра. Италианският съд е присъдил на турския гражданин наказание от 15 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 51 645 евро. Решението на съда в италианския град Триест датира от 16.06.1994г. Европейската заповед за арест е издадена на 25.06.1994г. Хасан Гюрлейен е задържан от българските гранични власти на ГКПП Малко Търново.

Той е искал да влезе на българска територия на път за Румъния. Апелативен съд- Бургас е потвърдил и мярката за неотклонение на 64-годишния турски гражданин, който ще остане задържан под стража до фактическото му предаване на италианските власти. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване