11/20/15 07:12
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът за санираните блокове: Това е подарък, какъвто не е правен, измийте си прозорците

 „Такъв подарък на народа, какъвто държавата прави, не вярвам някъде да е направен. Защото да дойдат и да ти санират без пари дома, за да са ви по-ниски сметките за ток, аз мисля, че няма какво да го коментирам". Това заяви премиерът Бойко Борисов в Благоевград когато проследи с поглед поредния саниран 13 етажен жилищен блок “Лира”.

"Само си измийте прозорците, няма аз да ви мия и прозорците", пошегува се премиерът с живущите, които бяха излезли пред високоетажния блок. После той откри и друга санирана високоетажна сграда по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища, която се финансира 100% от държавата - блок 55 в ЖК “Запад”.

Заедно с него в Благоевград пристигнаха и министрите Лиляна Павлова и Красен Кралев. "Исках да видя с очите си как върви програмата за саниране, защото действително много пари се дават за саниране", каза още Борисов и допълни, че тази година са отделени милиарди левове.

"В условията на това, което заварихме и на това, което виждате днес в бюджета, като повече пари за образование, здравеопазване, отбрана и сигурност и всичко това на базата на намалена безработица. Защото всички тези програми разкриват работни места. Плюс 51 милиона допълнително даваме за пенсионерите за Коледа. В условията на тази криза двойно сваляме дефицита от 3,8 на 2 процента“, каза още премиера Борисов.

Министър Лиляна Павлова го допълни, че в трите завършени сгради инвестицията е от 2 млн. лв. Всички домакинства от тези три блока надявам се да имат спестявания от сметките за отопление този зимен сезон около 50%. В цялата страна програмата продължава, като над 1700 вече са одобрените сгради. Така че благодарение на Благоевград, който показа че не ги е страх от манипулации и лъжи, програмата работи, създава заетост, създава работни места, домовете стават по топли и уютни”, каза министър Павлова.

Накрая премиерът, двамата министри, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов прерязаха лентата на новия закрит плувен басейн с олимпийски размери и спортни площадки в двора на Осмо СОУ в благоевградския квартал "Еленово".

По-късно през деня премиерът откри и новата спортна зала в Дупница. „Убеден съм, че тук ще бъдат постигнати още по-добри резултати от волейболния клуб, който ще прослави България“, коментира той, а кметът на общината инж. Методи Чимев също изрази задоволство от новото спортно съоръжение. На откриването на новата придобивка за дупничани присъстваха и младите надежди на волейболния клуб „Марек Юнион - Ивкони” и треньорът Найден Найденов.
Проектът за изграждането на спортния комплекс в Дупница стартира през 2013 г. и е на обща стойност 4,5 млн. лева. От построяването си през далечната 1976 година съоръжението не бе ремонтирано. Общият брой седящи места в залата е 1505 и отговаря на международните изисквания на Европейската конфедерация по волейбол и баскетбол.
В четириетажната административна сграда са изградени съблекални, офиси за клубовете, ВИП ложа, журналистически кабини, зала за пресконференции, електронни табла, сауна, парна баня и фитнес.
Премиерът Бойко Борисов откри и два блока в Благоевград, обновени по Националната програма за енергийна ефективност. С изцяло нова и модерна визия са блок "Лира" на улица "Братя Миладинови" 1 и бл. 55 в ж.к. "Запад". Тържествено беше прерязана и лентата на дългоочаквания от благоевградчани спортен комплекс, изграден в двора на VIII СОУ "Арсени Костенцев" в кв. "Еленово".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване