11/20/15 08:22
(http://pik.bg)

Трима работници пострадаха при рухване на кофраж в Пловдив

Трима работници пострадаха при рухване на кофраж в Пловдив

Трима работници пострадаха при рухването на скеле по време на изливането на бетонна плоча в Пловдив. Белята се случи в сряда на новострояща се производствена база на ул. „Асеновградско шосе” 1. Двама са се отървали с по-леки наранявания и натъртвания, а третият е със спукани прешлени, предаде "Марица". "Инцидентът е станал заради срутване на кофража", обясни вчера пред репортера ни Христо Шаханов, управител на „Инфинит Енерджи” ООД. Дружеството е изпълнител на обекта, чийто собственик и инвеститор е „Лаки 131” ООД.

Предполагаме, че комплекс от причини, а не само човешка грешка са довели до неприятния инцидент. Това, което със сигурност можем да потвърдим, е, че персоналът ни е квалифициран, предварително инструктиран и добре екипиран с лични предпазни средства, благодарение на които хората не са пострадали тежко, коментира Шаханов. Той уточни, че двама от работниците са прегледани и изписани, а третият е останал за наблюдение до понеделник в УМБАЛ „Свети Георги”.

За инцидента са уведомени прокуратурата и Инспекцията по труда. "Образувано е досъдебно производство по чл. 136, ал.1 за неспазване на правилата за безопасен труд", съобщи говорителят на Районна прокуратура Пловдив Атанас Илиев. Според него пострадалите работници са със средни телесни повреди.

"Започнала е проверка за инцидента. Ще установим, дали са спазени всички правила за безопасност", коментира и Атанас Чернаев, шеф на инспекцията по труда. Строителството е един от най-рисковите браншове, където най-често стават злополуки с работници, твърдят експерти.

Фирма „Лаки 131” ООД, на чийто обект е станал инцидентът, е собственост на Богдана и Емил Рускови. Дружеството се занимава с леене на цветни метали, произвежда алуминиеви отливки за машиностроенето, мебелната и автомобилна промишленост и др. По последни данни на ДАКСИ към март 2015 г., там работят 44 човека. Информационният портал показва още, че Богдана Рускова участва и в Сдружение за насърчаване и развитие на творчеството и талантите в областта на изкуството, културата, науката и спорта.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване