11/21/15 19:28
(http://radiomilena.com/)

6 хиляди таксита излизат на протест на 4 декември

Въпреки внесения в НС проект за промени в закон за автомобилните превози, който удължава срока за пререгистрация на таксиметровите шофьори със седем месеца, 6 хиляди водачи от София и страната все пак ще излязат на протест на 4 декември, обяви председателят на Браншовата камара на таксиметровите водачи Спас Атанасов в интервю за Агенция „Фокус”. Протестът ще се проведе съвместно с Националния съюз на превозвачите и Съюз „Такси”.

Поправка в Закона за автомобилните превози, която трябва да влезе в сила днес, премахва възможността водач да работи за своя сметка от името на регистриран превозвач. Това означава, че таксиметровите шофьори трябва или да бъдат наети на трудов договор от превозвачите, или самите те да станат превозвачи. Заради заплахи от масови бунтове обаче депутати от различни партии – ГЕРБ, ДПС, ПФ, РБ внесоха в петък проект за нови промени, които удължават срока за пререгистрация със седем месеца.

„На последното си съброние решихме, че на 23 ноември ще подадем уведомление в Столична община, че ще има протест, тъй като парламентът взе решение за Закона за автомобилните превози единствено в транспортната комисия. Не е взето окончателно законодателно решение в зала”, заяви Атанасов. По думите му заради това е имало две мнения сред превозвачите – според някои протестът трябва да се отложи и да се проведе в случай, че законът бъде приет.

„Моето мнение е, че протестът не трябва да се отлага, тъй като виждаме, че има инициатива в политиците. Протестът ще протече културно, без да спираме пред парламента, за да задръстваме центъра”, уточни той и добави, че шествието ще тръгне на три лъча – от бул. „Цариградско шосе”, бул. „Ботевградско шосе” и ул. „Царица Йоана”.

„Политиците трябва да се съобразяват с нас, а не да вземат решение за нашия бранш, без да ни питат”, подчерта Спас Атанасов.

„Срещахме се с министъра на транспорта, който е на наша страна. Дори и Станислав Иванов и Менда Стоянова внесоха законопроект за отмяна на тези промени, но не успя да мине в парламента, защото транспортна комисия е в лицето на РБ и БСП. Очаквам да излезе стенограмата, в която министърът на транспорта казва: „Извинете, но вашият законопроект е една грешка и тя трябва да се поправи”, каза още той, цитира Кросс.

Публикувана на 11/21/15 19:28 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/PrwhHTxcXhc/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване