11/21/15 09:24
(http://www.dnevnik.bg/)

Facebook тества функция за съобщения, които изчезват след час


От социалната мрежа Facebook съобщават, че разработват нова функция за Messenger, с която изпратените от потребителя съобщения ще се изтриват автоматично след определен времеви период. Към момента тестовете се провеждат само във Франция.

"Провеждаме малък тест във Франция, където новата функция позволява на хората да изпращат съобщения, които изчезват след един час. Изчезващите съобщения предоставят още една забавна опция за комуникацията  в Messenger", се посочва като цитат на Facebook в доклад на AFP.

Според доклада, някои потребители във Франция забелязват малка икона на пясъчен часовник в десния горен ъгъл на екрана си, докато са в Messenger. С докосване на иконата потребителите могат да изпращат съобщения, които след час вече не съществуват в "кутията" на получателя си. Тестовете се извършват както за Android, така и за iOS.

Интересно е да се спомене, че тази нова Facebook концепция напомня изключително много на предлаганото от платформата на Snapchat. С осъществяването на Facebook проекта, двете социални мрежи биха се превърнали в директни конкуренти.

От Snapchat обясняват политиката си за бързо изчезващи съобщеният, с това че по този начин потребителите получават по-висока сигурност и усещането, че са в състояние да запазят поверителността на своите снимки и видеа.

Социалната мрежа Snapchat съществува от септември 2011 г. и се радва на висока популярност сред американските тийнейджъри, а напоследък се прокрадва все повече и у нас.

През 2013 г. Snapchat отхвърли оферта за 3-милиарда-доларово поглъщане от Facebook. Както изглежда, от Facebook са намерили начин, за да постигнат целта си.

Компанията е известна със своите сравнително чести тестове, с които цели все повече да усъвършенстват платформата си за чатове. Ако опитите пожънат успех, изпробваните нови функции постепенно се  разпространяват и в други страни. Най-вероятно това ще се случи и с изчезващите съобщения за Messenger.

Друго скорошно нововъведение на Facebook бeше папката "Други", в която автоматично попадат всички съобщения, получавани от непознати. Идеята тук е, когато прочетете въпросното съобщение, отсрещният човек да не вижда дали изобщо сте го отворили. По този начин бихте могли да избягвате нежелани непознати досадници.

По-рано тази година от Facebook започнаха да тестват и виртуален асистент за приложението Messenger. По думите на компанията то надхвърля всички подобни програми за изкуствен интелект, които вече са на пазара. Персоналният дигитален помощник, наречен "М", изпълнява задачи, като междувременно обработва наличната информация, свързана с конкретното желание на потребителя. Ако не сте наясно точно какво представлява изкуственият интелект, то семинарът "Приложен Изкуствен Интелект" би могъл да ви го разясни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване