11/21/15 22:31
(http://pik.bg)

Българка в Брюксел: Тук е страшно!

Българка в Брюксел: Тук е страшно!

В Брюксел е страшно! През няколко часа оценяват ситуацията, но засега тук е като военно положение! Това заяви бургазлийка, която живее в белгийската столица с децата си.

Тя изпраща и снимка от центъра на Брюксел, на която се вижда конвой от военна техника по улиците на града.

Припомняме, че Белгия е получила данни, че може да очаква атентати, сходни с нападенията в Париж. Равнището на терористична заплаха в Брюксел бе повишено до максимална степен. Става дума за едновременни удари на няколко отделни места от терористи, въоръжени с огнестрелно оръжие и взривни вещества. Целите на атентаторите са обществени места – търговски центрове, общественият транспорт, прояви с висока посещаемост. Всички публични събития в Брюксел са отменени, съобщава e-burgas.com.

„В момента всичко е затворено, дори басейнът, в който ходят децата ми. Последно изтече информация, че терористите готвели атентати срещу училищата и болниците в Белгия. Не знам как ще пусна децата си на училище в понеделник“я пише разтревожената майка. Тя определи положението като „масова психоза“

Положението в белгийската столица действително е далеч от обичайното. Това става ясно и от кадри, разпространени от Нова телевизия. На тях е запечатана сватбена церемония, която се охранява от войници с автомати. Църквите са в списъка с рискови обекти и младоженците в града имаха неканени гости.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване