11/21/15 03:55
(http://www.klassa.bg/)

В Москва предлагат международен трибунал и отделен затвор за терористите

 Терористите да лежат в отделни затвори предлагат от Федералното събрание на Русия, предаде РИА Новости. Идеята е на зам.-председателя му Илияс Умаханов, който е категоричен, че екстремистите трябва да излежават присъдите си отделно от останалите осъдени.

Предложението прозвуча по време на първото след присъединяването на Крим към Русия съвместно заседание на горната и долната камари на парламента. Сенаторите и депутатите приеха съвместно решение за ожесточаване на наказанието за терористите и активизиране на международното сътрудничество в борбата с екстремизма. Председателят на Федералното събрание Валентина Матвиенко призова за създаване на международен трибунал за терористите. Председателят на Комитета по отбрана и сигурност на събранието Виктор Озьоров пък заяви за необходимостта от създаване на „антитерористичен фронт“ и предложи руснаците, които помагат на екстремистите в чужбина, да бъдат лишавани от гражданство. Сенаторът смята още, че на прокурорите трябва да се даде право да закриват в досъдебен порядък сайтовете, пропагандиращи тероризъм и обучаващи как да се изготвят бомби.

Лидерът на парламентарната група на партията „Справедлива Русия“ в Думата Сергей Миронов предложи за извършителите на кървави атентати да бъде върнато смъртното наказание, информират агенциите. В словото си политикът подчерта, че „на Русия и на целия свят е обявена война“. В Кремъл поясниха позицията на президента Владимир Путин относно частичното вдигане на мораториума върху смъртното наказание. „Държавният глава винаги е бил против и не е променял мнението си“, подчерта говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. По време на съвместното заседанието на Федералното събрание и Думата лидерът на либералдемократите Владимир Жириновски призова да бъде увеличена числеността на органите за сигурност. Ексцентричният политик заяви още, че е за приемането на всеобща религия, благодарение на която ще бъдат избегнати конфликти като сирийския.

На заседанието председателят на комунистическата партия Генадий Зюганов призова за по-ефективна борбата с тероризма да бъде изучен опита на съветските спецслужби и този на френските служби от времето на Шарл де Гол, предаде Интерфакс.  По думите на червения лидер СССР е успял да „размаже фашистката гадина“ и затова трябва да се обърне  поглед към методите, прилагани в съветско време. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване