11/21/15 12:10
(http://www.klassa.bg/)

"Ислямска държава" се превърна в гробище за доброволци

 Терористичната групировка "Ислямска държава" се е превърнала в гробище за доброволци. Това се заявява в доклад на американската организация New America, цитиран от Deutsche Welle. В документа се казва, че според статистиката около 40 % от заминалите за Сирия или Ирак мъже-доброволци са били убити. Що се отнася до жените, то тук цифрата е значително по-малка – 6 %.
"Тази територия може да бъде наречена както площадка за водене на война, така и гробище", коментира вицепрезидентът на New America Питър Берген.
 
Експертите обаче недоумяват как точно е изчислена цифрата 6 % за загиналите жени, тъй като "Ислямска държава" не пуска жени в непосредствени бойни действия. 
 
"Въпреки това броят на жените, встъпващи в редовете на терористичната групировка, непрекъснато расте. Много жени заминават за огневите точки, включително и такива, които имат добро и перспективно образование", добавя добавил Берген. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване