11/21/15 13:55
(http://pik.bg)

Капитан Станко Станков: Потенциално опасните язовири във Варненска област са проверени и се наблюдават

Капитан Станко Станков: Потенциално опасните язовири във Варненска област са проверени и се наблюдават

Успокояващи са изводите от есенната проверка на Междуведомствената комисия по отношение на опасните водоеми във Варненска област с малки изключения. Това заяви капитан Станко Станков, секретар на Щаба за изпълнение на Областния план при защита от бедствия, съобщава Фокус.

Той посочи, че потенциално опасните язовири в областта, които са 16 на брой, се наблюдават и са били проверени от комисията. „В тях се поддържат лимитирани водни количества, а при необходимост има съответна организация, отговаряща за контролируемо изпускане на язовирите за поддържане на рецензионен обем”, добави капитан Станков. Той каза още, че съществуват два язовира с компрометирани язовирни стени, които към момента са на кота 0. Това са язовирите в селата Юнец и Садово.

Сгуроотвалът Беглик Чаир , който е собственост на ТЕЦ Варна, е в процес на рекултивация. ТЕЦ-ът не работи от 1 януари 2015г., най-вероятно ще бъде предложен за снемане от списъка на потенциално опасните водни обекти, тъй като там вече няма водно огледало, каза в заключение капитан Станко Станков, секретар на Щаба за изпълнение на Областния план при защита от бедствия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване