11/21/15 04:06
(http://www.klassa.bg/)

Прокуратурата пак иска арест на Волен

 СГП протестира пред САС пускането на свобода на лидера на „Атака“ Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов и поиска да бъдат вкарани в ареста. Във вторник двамата бяха призовани в столичното следствие, където бяха обвинени в хулиганство, а Сидеров и в принуда, след което бяха арестувани, заради скандала в НАТФИЗ на 23 октомври. Адвокатите им веднага внесоха жалба в прокуратурата за незаконосъобразност на ареста, а държавното обвинение пък поиска съдът да им определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. На среднощно заседание СГС определи, че има обосновано предположение те да са извършили хулиганство, но няма данни за принуда спрямо студентката, която се опитала да снима с мобилния си телефон. Според съда няма опасност Сидеров и Чуколов да извършат престъпление, нито да се укрият и затова им определи мерки за неотклонение по 6 000 лв. Още същата нощ двамата напуснаха ареста.

СГП обаче счита определението на съда за незаконосъобразно и настоява спрямо Сидеров и Чуколов да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, тъй като били налице всички предпоставки за това. Събраните в хода на разследването доказателства категорично сочат наличие на обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, за които законът предвижда затвор. Доказана е не хипотетична, а реална опасност Сидеров и Чуколов да извършат друго престъпление, ако не бъдат задържани под стража, обявиха от прокуратурата. След като народен представител не е успял и не успява да формира поведението си съобразно закона, нещо което е длъжен да прави много по-добре от останалите граждани, то неговата обществена опасност е изключително висока, пише в протеста на прокуратурата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване